Lukk

Laserbehandling mot neglesopp

Den mest effektive behandlingen mot neglesopp (onykomykose)

Laserbehandling mot neglesopp i Bergen

Hos TBL Medical kan du få utført laserbehandling mot neglesopp i vår avdeling i Bergen og Knarvik.
Laserbehandling av neglesopp er raskt og enkelt. Behandlingen tar bare noen få minutter, er ufarlig, og er lite smertefullt. Laserlys rettes mot neglen, passerer neglen og ødelegger soppen. Det er nødvendig med ca 4 behandlinger med ca  2 ukes mellomrom. Selv om soppen dør raskt, tar det tid for en sunn negl å vokse ut. For stortåneglen vil denne prosessen ta ca 12 måneder, og for den minste neglen ca 6 måneder. Metoden er faktisk mer effektiv enn medisiner man tar i tablett form. Laserbehandlingen gjør ikke vondt og har ingen bivirkninger. 

Hva er neglesopp? 

Soppinfeksjon under neglene (onykomykose, tinea unguium) fører til at neglene blir gulaktige, porøse, fortykkede og deformerte. Det er mest vanlig å få neglesopp på tærne, men i noen tilfeller kan også fingerneglene angripes. Neglesopp i seg selv er ikke alvorlig, men infeksjonen kan over tid ødelegge neglene. 

Hvordan foregår behandlingen?  

Selve behandlingen går ut på at vi bruker to forskjellige laserteknologier med forskjellige bølgelengder fra Alma Lasers –  en Q-switved Nd:Yag 1064 nm  og Long Pulsed Nd: Yag 1064 nm.
Begge lasere gir intense laserpulser som går igjennom den friske delen neglen og blir absorbert av soppvevet som er grunnen til infeksjonen og dermed ødelegger soppvevet.  Nd- Yag leverer energi som blir absorbert i området mellom negleplaten og neglelaget.  Den ikke-spesifikke varmen fra laserstrålen føres til den uønskede organismen, idet målområdet absorberer strålen og overfører termisk energi til den uønskede organismen, vil den blir ødelagt.

Hvilke resultater kan jeg forvente? 

Etter ca 4 behandlinger er man kvitt neglesoppen i de aller fleste tilfeller, men neglen vil være skadet og missfarget selv om soppen i neglen er ødelagt. Neglen må vokse en full “syklus” før man har en “normal” negl igjen.  Dette tar ca 5-7 mnd på små negler, og 8-12 mnd på større negler (Storetå)  

Hvor lang tid tar behandlingen? 

Selve behandlingen tar kun 10-20 minutter. 

Er behandlingen smertefull? 

De fleste opplever svært lite ubehag, noen kan oppleve varmen fra laseren som noe ubehagelig mot slutten av behandlingen, men dette er individuelt. For å redusere faren for ubehag kjøler vi ned området mens vi behandler.  

Er det noen bivirkninger etter behandlingen? 

Den vanligste bivirkningen er opplevelsen av varme og derfor ubehag i det behandlede området, men dette er forventet å opphøre når behandlingen er over. Videre kan det oppstå rødhet i huden i området vi behandler, dette forventes å gå over innen 24 timer. I verste fall kan det oppstå brannskade, men dette er svært sjelden.  

Hva kan jeg gjøre etter behandling for å forhindre re-infeksjon? 

For å forhindre ny soppinfeksjon anbefales det at du bruker anti fungurale midler (Loceryl medisinsk neglelakk, Scholl professional, Nailner, Nalox etc.) på infisert område to ganger daglig både i behandlingsperioden, samt 3 mnd etter siste behandling. Det kan også være lurt å bruke antifunguralt pudder i sko i etterkant. Påfør ikke neglelakk før etter 24 timer etter behandling.  

Videopresentasjon av behandlingen


Del denne siden med andre:

Tilbake til alle behandlinger

Konsultasjoner for behandlinger som tilbys gjennom Total Body Laser er gratis. Alle priser på denne nettsiden er oppgitt i norske kroner

Prisene som er oppgitt er pr behandling. Ved kjøp av flere enn 5 behandlinger gies det en rabatt på 25%. Det er også mulig å avtale en fastpris for hele behandlingen.

NB:  Prisene under er inklusiv de nye MVA avgiftene til staten

 

PrisBehandling
1250,-Behandling av én negl
2000,-Behandling av flere negler
7500,-5 x behandlinger av flere/alle negler
4700,- 5 x behandlinger av én negl.

Del denne siden med andre:

Tilbake til alle behandlinger


Del denne siden med andre:

Tilbake til alle behandlinger

Prisliste alle behandlinger

Gavekort Total Body Laser

Kan dette være den perfekte gave til din mor, far, søster, bror eller venn? Bestill gavekort og betale online

Tar vi ikke telefonen?

Vi kan til tider være opptatt med behandlinger. Legg igjen din kontaktinfo, så tar vi kontakt med første anledning. [contact-form-7 404 "Not Found"]

Vi er på Messenger!

Du kan nå oss på mange måter, og du kan bestille time via vår online booking. Uansett hvordan du ønsker å kontakte oss, lover vi å svare deg så snart som mulig.

Kontakt oss via Messenger